fbpx
More

  Руските сили напредват към центъра на Северодонецк

  Британското министерство на отбраната заяви в Туитър, че според негова разузнавателна информация "над половината от града вече вероятно е окупирана от Русия

  Руските сили консолидират позициите си в центъра на Северодонецк, стратегически град в Източна Украйна, предаде Франс прес, като цитира губернаторd на областта Сергий Гайдай.

  “Руснаците продължават атаката си и консолидират позициите си в центъра на Северодонецк”, съобщи губернаторът в Телеграм. Нападнатият град стана административна столица на намиращата се под украински контрол част от Луганска област, след като през 2014 г. град Луганск беше завзет от подкрепяни от Москва проруски сепаратисти.

  Руските сили нападат също северните, източните и южните части на града, добави Гайдай. Снощи той заяви, че руските сили контролират “по-голямата част от града”. “Те продължават да унищожават инфраструктурата и индустриалните обекти”, заяви той след като по-рано беше нанесен удар по химическия завод Азот, засегнал резервоар с азотна киселина.

  Британското министерство на отбраната също заяви в Туитър, че според негова разузнавателна информация “над половината от града вече вероятно е окупирана от руски сили, сред които има и чеченски бойци”, предаде Ройтерс, цитиран от БТА.