fbpx
16.7 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 04:02:21
четвъртък | 26.05.2022 | 04:02:21
16.7 C
София

Руските нападения нарушиха железопътните услуги в Украйна

Снощи в почти всички части на Украйна имаше вой на сирени за въздушна тревога заради приближаващи руски ракети

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Руските нападения по железопътната система нарушиха сериозно влаковите услуги в Украйна, съобщиха Украинските железници, цитирани от ДПА.

Почти 20 влака, пътуващи на дълго разстояние, се движат с до 12 часа закъснение, по оценки на железопътния оператор.

“Русия се опитва да съсипе логистиката ни, защото не може да ни победи на бойното поле”, написа в Телеграм ръководителят на украинската президентска канцелария Андрий Ермак.

Той потвърди, че е бил атакуван железопътен обект в центъра на град Днипро.

Според непроверени видеоклипове в интернет става дума за жп мост над река Днепър, който е бил ударен. Местните власти съобщиха, че движението на влакове в този участък е спряно.

Русия използва нападения срещу жп линии, за да опита да наруши доставките на западно оръжие за Украйна, отбелязва ДПА.

Снощи в почти всички части на Украйна имаше вой на сирени за въздушна тревога заради приближаващи руски ракети. Съобщено беше за взривове в Николаевска, Киевска, Черкаска и Запорожка област, допълва БТА.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук