fbpx
More

  Руските активи на “Рено” стават държавна собственост

  Московският завод на автомобилния гигант ще се върне към производството на "Москвич", написа в личния си блог кметът на града Сергей Собянин

  Активите на “Рено” в Русия вече са собственост на руската държава, съобщи руското министерство на индустрията и търговията, цитирано от ТАСС и Франс прес.

  “Подписани са споразумения за прехвърляне на руски активи от групата “Рено” на Руската федерация и правителството на Москва”, се казва в изявление на министерството.

  Акциите на завода “Рено Россия” са на 100 процента предадени на управата на Москва, а делът на “Рено” в “Автоваз”, възлизащ на 67,69 на сто, – на института НАМИ, посочва министерството. Останалите акции в “Автоваз” държи “Ростех”.

  Сделката е ставала възможна след одобрение от страна на руската Федерална антимонополна служба. От “Рено” уточняват, че са си запазили опция в бъдеще отново да изкупят акциите.

  Московският завод на “Рено” ще се върне към производството на легендарния модел “Москвич”, написа в личния си блог кметът на града Сергей Собянин, цитиран от ТАСС.

  По думите му основен технологичен партньор за възраждането на автомобилния завод “Москвич” ще стане “Камаз”. Отначало ще се произвеждат стандартни автомобили, а в бъдещеще се премине и към електромобили, допълва БТА.