fbpx
29 C
София
11 август 2022 | четвъртък | 18:00

Руски ракети удариха пристанището в Одеса

Поразена е железопътна инфраструктура и военно летище в централна Украйна

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Украйна заяви днес, че руски ракети са ударили пристанището в Одеса. Това се е случило един ден, след като Москва и Киев подписаха сделка за възобновяване на износа на зърно, блокиран от войната. “Врагът атакува морското пристанище на Одеса с крилати ракети “Калибър”. Две от ракетите бяха свалени от противовъздушната отбрана. Две поразиха пристанищната инфраструктура”, съобщи в социалните медии Сергий Братчук, представител на Одеска област.

Руски ракетни удари по железопътна инфраструктура и военно летище в централна Украйна в събота доведоха до смъртта на най-малко трима души, включително украински военнослужещ, каза областният управител. “Девет украински военнослужещи бяха ранени и един военнослужещ е загинал. Първо бяха убити двама пазачи на електрическа подстанция”, каза Андрий Райкович, ръководител на Кировоградска област пред украинските медии.

Руските удари в централна Украйна се засилват, след като боевете бяха съсредоточени в Източен Донбас, който сега е предимно под контрола на Москва.

Райкович каза по-рано в изявление в социалните медии, че залп от 13 руски крилати ракети с морско изстрелване са ударили извън административния център на неговата област Кировоград. “Ударени са инфраструктурни обекти извън областния център, по-специално военното летище в Канатово и съоръжение, свързано с украинските железници”, каза Райкович.

- РЕКЛАМА -spot_img
Петър Копринков
Петър Копринковhttp://www.newsone.bg
Петър Копринков е журналист в информационния сайт NewsONE. Той е студент по Журналистика в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Има опит като стажант в БНР и като автор на материали в спортната секция на bTV.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img