fbpx
20.2 C
София
19 август 2022 | петък | 04:25

Руската и беларуската армии започнаха десетдневни маневри в Беларус

Целта на учението е подготовка за спиране и отблъскване на външна агресия в рамките на отбранителна операция

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Руската и беларуската армии започнаха десетдневни маневри в Беларус, съобщи руското министерство на отбраната, цитирано от БТА. Това става в момент на засилено напрежение между Русия и Запада заради Украйна, отбелязват световните агенции.

Целта на учението е подготовка за спиране и отблъскване на външна агресия в рамките на отбранителна операция, се уточнява в комюникето. Маневрите протичат на пет военни полигона, в четири военновъздушни бази и “различни обекти” в Беларус, по-специално в района на Брест, който граничи с Украйна.

Армиите на Минск и Москва не уточняват броя на войниците и единиците техника, участващи в маневрите “Съюзна решимост 2022”, но според Запада в Беларус са изпратени за целта 30 000 руски военни.

Киев и Западът виждат в това учение средство за натиск от страна на Москва, струпала от ноември над 100 000 войници по украинските граници, отбелязва Франс прес.

Кремъл отхвърля обвиненията, че подготвя нова военна операция срещу Украйна и твърди, че се стреми, напротив, да си гарантира сигурност с оглед враждебното според него поведение на Киев и НАТО.

- РЕКЛАМА -spot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img