fbpx
27.8 C
София
9 август 2022 | вторник | 13:24

Русия закрива посолството си у нас, гони дипломатите ни от Москва

В официална позиция руснаците заявяват, че отговорността от по-нататъшните последствия е изцяло отговорност на правителството на Кирил Петков

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Посолството на Руската федерация излезе с официално съобщение, в което заявява, че обръщението й към Министерство на външните работи е било игнорирано от българските власти. В следствие на отказа МВнР да оттегли нотата за експулсиране на седемдесетте дипломати, Русия закрива посолството си в България.

Публикуваме руската позиция без редакторска намеса:

„Уважаеми граждани на България,

За съжаление, нашето обръщане към Министерството на външните работи на Република България беше игнорирано. Във връзка с това възнамерявам безотлагателно да повдигна пред ръководството на моята страна въпроса за закриването на Посолството на Русия в България, което неизбежно ще доведе до закриване на българската дипломатическа мисия в Москва. Отговорността за по-нататъшните тежки последици на тази стъпка е изцяло върху правителството на Кирил Петков“.

Писмото е подписано от Елеонора Митрофанова.

- РЕКЛАМА -spot_img
Нели Ставрева
Нели Ставреваhttp://www.newsone.bg
Журналист с дългогодишен опит в печатни и електронни издания. Дипломиран журналист в “Университета за Национално и световно стопанство”. Работила е като редактор и продуцент във водещи български масмедии.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here