fbpx
31.5 C
София
8 август 2022 | понеделник | 19:50

Русия спря газоподаването към Германия (ВИДЕО)

Притокът на газ трябва да бъде възобновен рано сутринта на 21 юли

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

За 10 дни спират доставките на газ от Русия към Германия, за да бъде извършена планирана поддръжка на газопровода “Северен поток 1”.

Предвижда се притокът на газ да бъде възобновен рано сутринта на 21 юли. Германски официални представители обаче изразиха силни опасения, че газоподаването може и да не бъде възобновено на фона на руската война в Украйна.

Руската държавна компания “Газпром” значително намали притока по тръбопровода като се позова на забавяния на ремонтни дейности. Москва твърди, че това се дължат на наложените от Запада санкции. Германският канцлер Олаф Шолц отхвърли този аргумент.

Според германската Федерална мрежова агенция в момента се използва само около 40% от капацитета на тръбопровода, на което се дължи допълнителното повишение на цените на газовите пазари.

Германия и други западни страни наложиха санкции срещу Москва в опит да спрат войната в Украйна. В отговор Русия спря доставките в няколко държави. Въпреки опитите на западните държави към момента много страни все още зависят от руския газ.

- РЕКЛАМА -spot_img
Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://www.newsone.bg
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here