fbpx
25.8 C
София
11 август 2022 | четвъртък | 17:53

Русия създава трибунал за престъпления, извършени от украинци

В момента текат разследвания и срещу граждани на Великобритания, Канада, Нидерландия и Грузия за участието им във войната на страната на Украйна

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Русия планира да подведе под отговорност в международен трибунал повече от двеста украинци за престъпления срещу човечеството. Това заяви председателят на Следствения комитет на Руската федерация Александър Бастрикин, цитиран от ДПА.

Трибуналът ще бъде учреден и ръководен от международни организации, в които членуват Русия и нейни партньори, допълни Александър Бастрикин. Той поясни, че страни, между които Боливия, Иран и Сирия, са изразили интерес към участие в трибунала.

Двама британци и един марокански гражданин вече бяха осъдени на смърт от проруските сепаратисти в Донецка област, като в момента текат обжалвания на присъдите.

- РЕКЛАМА -spot_img
Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://www.newsone.bg
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img