fbpx
27.8 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 17:10:16
четвъртък | 26.05.2022 | 17:10:16
27.8 C
София

Русия предлага прекратяване на огъня в Мариупол за евакуация на цивилните

Руската армия обявява хуманитарно прекратяване на огъня за днес сутринта от 10 ч. с цел да се даде възможност на цивилното население да избяга първо в Бердянск

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Русия заявява, че е предложила прекратяване на огъня в размирния украински град Мариупол, за да позволи на цивилните да се евакуират, и поставя краен срок на Киев да обяви собствено прекратяване на бойните действия, съобщи ДПА.

Руската армия обявява хуманитарно прекратяване на огъня за днес сутринта от 10 ч. с цел да се даде възможност на цивилното население да избяга първо в Бердянск, а след това в Запорожие, заяви вчера руският генерал-майор Михаил Мизинцев, цитиран от агенция “Интерфакс”.
За да влезе в сила мярката, Украйна трябва да обяви собствено прекратяване на огъня и да информира писмено Русия, ООН и Международния Червен кръст до 6 ч. сутринта.
Киев и Москва неведнъж са се обвинявали взаимно, че саботират бягството на жителите от Мариупол, който от седмици е обкръжен от руски войски, допълва БТА.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук