fbpx
16.8 C
София
неделя | 29.05.2022 | 01:43:30
неделя | 29.05.2022 | 01:43:30
16.8 C
София

Русия поднови призива си към украинските военни в “Азовстал” да се предадат

Руската страна е готова отново да обяви временно прекратяване на огъня в Мариупол

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Министерството на отбраната на Русия поднови предложението си към украинските военни, които се намират в металургичния завод “Азовстал” в обсадения град Мариупол, да се предадат, съобщава агенция Ройтерс.

Руската страна е готова отново да обяви временно прекратяване на огъня, за да могат бойците от националистическите батальони и чуждестранните наемници да сложат оръжие и да се предадат, заяви днес генерал-полковник Михаил Мизинцев от Националния център за управление на отбраната на Руската федерация, предаде ТАСС.

Мизинцев уточни, че украинските военни, националисти и цивилни, намиращи се в района на металургичния завод, не са се възползвали от същото предложение, валидно за днес.

Руските сили ще спазват прекратяване на огъня в района на “Азовстал”, докато предложението е в сила – от 14:00 ч. московско време на 20 април, информира Ройтерс, като цитира руското министерство на отбраната.

Генерал-полковник Михаил Мизинцев обвини украинските власти, че не се грижат за спасяването на своите военнослужещи и проявяват “пълна безотговорност за прогнозирания печален изход от съпротивата в останалото огнище Мариупол”, съобщава ТАСС.

Мизинцев даде гаранции от името на Руската федерация, че всички, които се предадат, ще запазят живота си и ще им бъде оказана медицинска помощ. По думите му Русия вече е потвърдила хуманното си отношение към военнопленниците и гарантира спазването на Женевските конвенции за третиране на военнопленници, допълва БТА.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук