fbpx
15.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 09:15:01
петък | 27.05.2022 | 09:15:01
15.8 C
София

Русия отрече да има намерения да организира референдум за отделяне на Южна Украйна

"Не съм чувал за такова нещо", каза заместник- министърът на външните работи Андрей Руденко

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Руското министерство на външните работи отрече съобщенията, че Москва възнамерява да организира референдум за отделяне на южноукраинската Херсонска област, предаде ДПА.

“Не съм чувал за такова нещо”, каза заместник- министърът на външните работи Андрей Руденко в отговор на журналистически въпрос.

В последно време се засилиха спекулациите, че се подготвя референдум, подобен на този в Крим през 2014 г. или на тези в сепаратистките републики в Донбас. Твърди се, че в Херсонска област дори са се появили листовки с призиви за подобен референдум.

Засега не се планира среща между руския външен министър Сергей Лавров и украинския Дмитро Кулеба, каза Руденко.

За да има нови разговори лице в лице между преговорните делегации на двете страни, е нужен съществен напредък. Според Москва тя е предала миналата седмица предложенията си на Киев и обвинява Украйна в протакане на преговорите, допълва БТА. 

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук