fbpx
5.7 C
София
петък | 20.05.2022 | 07:58:58
петък | 20.05.2022 | 07:58:58
5.7 C
София

Русия обяви планове за установяване на пълен контрол върху Донбас и Южна Украйна

Генерал-майор Рустам Минекаев, заместник-командир на Централния военен окръг, заяви, че това ще даде на руските въоръжени сили още един излаз към Приднестровието

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Въоръжените сили на Русия трябва да установят пълен контрол върху Донбас през втория етап от “специалната военна операция” в Украйна. Това каза заместник-командващият войските на Централния военен окръг генерал-майор Рустам Минекаев, цитиран от ТАСС.

“След началото на втория етап на специалната операция, който започна буквално преди два дни, една от задачите на руската армия е да установи пълен контрол над Донбас и Южна Украйна”, заяви Минекаев на годишно събрание на Съюза на предприятията от отбранителната промишленост на Свердловска област.

По думите му контролът над южните райони на Украйна ще даде на руските въоръжени сили още един излаз към Приднестровието.

“Контролът над Южна Украйна е още един излаз към Приднестровието, където също има доказателства за потискане на рускоезичното население. Очевидно е, че ние сега воюваме с целия свят, както беше по време на Великата отечествена война, когато цяла Европа, целият свят беше срещу нас. И сега е същото, те никога не са обичали Русия”, каза той.

- Реклама -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук