fbpx
20.3 C
София
13 август 2022 | събота | 18:53

Русия напуска Международната космическа станция

"Роскосмос" изгражда своя орбитална станция

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Русия е взела решение да се оттегли от Международната космическа станция след 2024 г. Според руски източници тогава по план трябва да започне разработването на национална орбитална станция. Информацията потвърждава и ръководителят на “Роскосмос” Юрий Борисов.

“В момента ние работим съвместно с други страни в рамките на международно сътрудничество в Международната космическа станция. Разбира се, че ще изпълним всичките си задължения към нашите партньори, но решението и излизането от тази станция след 2024 г. е взето”, заяви Борисов по време на официална среща с руския президент Владимир Путин.

Борисов се надява, че създаването на руската орбитална станция ще стане основен приоритет за “Роскосмос” в пилотираната космонавтика.

- РЕКЛАМА -spot_img
Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://www.newsone.bg
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img