fbpx
More

  Русия твърди, че е свалила край Одеса военнотранспортен самолет, натоварен с чуждестранни оръжия

  Унищожен е разузнавателен център в Николаевската област

  Руски системи за противовъздушна отбрана са свалили край Одеса военнотранспортен самолет, натоварен с чуждестранни оръжия и един украински хеликоптер. Това заяви днес говорител на военното министерство в Москва.

  По думите на говорителя генерал Игор Конашенков в Херсонската и Луганската област са били унищожени 13 украински дрона, както и два безпилотни разузнавателни апарата “Ту-143 Рейс”, съветско производство, информира ТАСС.

  Генералът каза още, че чрез руско оръжие с прецизно насочване е разрушен украински център за радиоелектронно разузнаване в Николаевската област и са били убити 11 украински войници и 15 чуждестранни специалисти, предаде БТА. На територията на така наречената Донецката народна република е бил поразен зенитноракетен комплекс “Оса-АКМ”, а в Харковската област – радиолокатор.

  Конашенко обобщи, че за последното денонощие руски ракети и артилерия са поразили над 500 обекта на украинските въоръжени сили, включително 62 командни пункта, 407 места, на които е била съсредоточена военна техника и сили , 47 артилерийски и минометни подразделения и три склада с муниции.