fbpx
26.8 C
София
събота | 21.05.2022 | 15:43:50
събота | 21.05.2022 | 15:43:50
26.8 C
София

Русия бомбардира райони около Киев и Чернигов, за които е обещала да намали военните операции

Руският обстрел е засегнал домове, магазини, библиотеки и други граждански обекти в Чернигов и околностите му, както и в покрайнините на Киев

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Руските сили бомбардираха райони около Киев и Чернигов само няколко часа след като обещаха да намалят  операциите си в тези зони, за да насърчат доверието между двете страни, съобщиха украинските власти, предаде Асошиейтед прес.

Обстрелът – и засилените руски атаки в други части на страната – намалиха оптимизма за какъвто и да е напредък в преговорите, целящи да сложат край на войната.

Съобщението на руските военни от вчера, че ще намалят присъствието и действията си край столицата и северния град Чернигов, за да “повишат взаимното доверие и да създадат условия за по-нататъшни преговори”, беше посрещнато с дълбоко подозрение от украинския президент Володимир Зеленски и Запада.

Скоро след това украински официални лица съобщиха, че руският обстрел е засегнал домове, магазини, библиотеки и други граждански обекти в Чернигов и околностите му, както и в покрайнините на Киев. Руските войски също така засилиха нападенията си около източния град Изюм и източната част на Донецка област, след като прехвърлиха там части от други райони, съобщи украинската страна.

Олександър Ломако, секретар на градския съвет на Чернигов, заяви, че руското съобщение се е оказало “пълна лъжа”.

“През нощта те не намалиха, а обратно – увеличиха интензивността на военните действия”, каза Ломако, цитиран от БТА.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук