fbpx
18.8 C
София
20 август 2022 | събота | 05:10

Русенци се върнаха със златни медали от Фестивала за хората с увреждания

Целта на събитието е хората да се почувстват пълноценни членове на обществото

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Русенци се върнаха със златни медали от 15 Републикански многожанров фестивал за хората с увреждания. Събитието беше се наслов “Изкуството осмисля нашия живот” и събра над 1500 участници от цяла България. 

Снимка: Община Русе

Събитието се състоя на открита сцена в пернишкия квартал “Църква”. Хора с увреждания от цялата страна пяха, танцуваха, рецитираха и представяха характерни за различните български райони обичаи. Целта му е хората с увреждания да се забавляват, да придобият увереност и да се почувстват пълноценни членове на обществото.

Снимка: Община Русе

Най-възрастният участник на фестивала беше дядо Йото на 93 години от село Крушовица, който рецитираше патриотични стихове.

Снимка: Община Русе

Освен изявите на сцената, мероприятието включваше и национално изложение под мотото “Победа на духа и сръчността”. На него бяха показани много и разнообразни изделия и сувенири, изработени от хората с увреждания. На заслужен интерес се радваха и смелчаците, които се включиха в готвенето на открито, както и Алеята на занаятите.           

- РЕКЛАМА -spot_img
Петър Копринков
Петър Копринковhttp://www.newsone.bg
Петър Копринков е журналист в информационния сайт NewsONE. Той е студент по Журналистика в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Има опит като стажант в БНР и като автор на материали в спортната секция на bTV.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img