fbpx
28.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 18:38:56
петък | 27.05.2022 | 18:38:56
28.8 C
София

Румен Радев: Всеки опит за диверсификация в енергетиката трябва да бъде подкрепен

Той призова КЕВР и "Булгаргаз" най-сетне да обявят цените, защото бизнесът, топлофикациите и хората работят в неизвестност

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Всеки опит за диверсификация в енергетиката трябва да бъде подкрепен, заяви президентът Румен Радев пред журналисти в българското посолство в Прага, помолен да коментира новината, оповестена от премиера Кирил Петков, за договорени доставки от САЩ на втечнен газ.

Не мога да коментирам тази сделка преди да имам точни параметри за нейните измерения, каза Радев. По думите му обаче е много важно правителството да търси най-изгодните условия за България. Става въпрос не само за цена, но и за устойчивост на доставките и възможност българския бизнес, топлофикациите и потребителите да прогнозират своите разходи, каза държавният глава. Той призова КЕВР и “Булгаргаз” най-сетне да обявят цените, защото бизнесът, топлофикациите и хората работят в неизвестност.

По-рано президентът се срещна с представители на българската общност в Чехия. За мен е чест да бъда сред една от най-старите, многобройни и организирани общности извън България, заяви Румен Радев пред нашите сънародници на специална среща в българското посолство в Прага.

Държавният глава е на двудневно посещение в Чехия по покана на своя чешки колега Милош Земан.

Българският президент поздрави присъстващите представители на българската общност, че успяват да направят, така че да предадат на нашите деца българската възрожденската култура, традиции и език. „Чувствам се горд, че съм българин, защото оценката за вас е изключително висока.“ Вие не само съхранявате българския дух, но успявайки индивидуално като личности, помагате изключително много на България да развитие отношения с Чехия, допълва БТА.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук