fbpx
18.8 C
София
20 август 2022 | събота | 05:12

Румен Радев връчва втория мандат в четвъртък (ВИДЕО)

Според Радев, ако изборът на партиите е предсрочни избори, те трябва да се състоят в началото на октомври

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Президентът Румен Радев ще връчи втория мандат за съставяне на правителство на ГЕРБ-СДС в четвъртък в 11 ч.
От партията потвърдиха заявката си, че ще върнат папката веднага. Така ще се пристъпи към третия мандат.

Трябва да е ясно, че бързото и безрезултатно изчерпване на процедурата за съставяне на правителство преди края на юли на практика приключва дейността на правителството и на парламента и много важни въпроси остават нерешени, заяви по-рано президентът Румен Радев.

Президентът обяви във вторник, че ако и втората по численост парламентарна група върне мандата, ще покани всички парламентарно представени партии за консултации, за да чуе каква формула предлагат за изход от кризата, какви са техните нагласи за коалиране, за търсене на парламентарна подкрепа за съставяне на правителство и около какви приоритети и програми. Според тези критерии, ще вземе решение на кого да връчи третия мандат.

Според Радев, ако изборът на партиите е отново предсрочни избори, те трябва да се състоят в началото на октомври, за да има легитимност един нов парламент чрез засилено гражданско участие.

- РЕКЛАМА -spot_img
Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://www.newsone.bg
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img