fbpx
25.8 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 20:12:59
четвъртък | 26.05.2022 | 20:12:59
25.8 C
София

Румен Радев: Войната, която бушува до нас, изисква държавническо отношение и решения за укрепване на боеспособността на българската армия

Президентът прие почетния строй на Националния военен университет "Васил Левски" във Велико Търново

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Президентът Румен Радев прие почетния строй на Националния военен университет “Васил Левски” във Велико Търново. 

На този светъл християнски празник – Гергьовден, по силата на една красива българска традиция, нашият народ засвидетелства признателност към своята армия. Летописите пазят безчет победи на войската ни, имаме и тежки поражения, но никога не сме имали малодушни капитулации, каза в своето слово държавният глава.

Българската армия винаги е била символ на доблест и храброст, на чест и държавност. През последните десетилетия войската ни беше подлагана на всевъзможни експерименти, съкращения, недоимък, политическо безхаберие, но тя винаги оцеляваше, защото хората с пагони съзнаваха своята мисия и своята отговорност към нашия народ и към бъдещето на България, подчерта президентът. В старопрестолно Търново са писани уроците на историята, които сочат, че именно боеспособната войска е най-здравата опора на нашата държавност, суверенитет и независимост, допълни той.

 „Войната, която днес бушува непосредствено до нас и която считахме доскоро за немислима, изисква държавническо отношение и адекватни решения, насочени към укрепване на боеспособността  на българската армия и най-вече към хората, които са се посветили на нея, към тяхната подготовка, всестранно осигуряване и мотивация“, каза Румен Радев. Той се обърна към офицерите, курсантите и войниците с думите, че техният път е пътят на поколения бранители на отечеството, носители на славни войнски традиции, към тях българският народ гледа с очакване и надежди. „Предстоят ви нелеки изпитания, които често ще ви довеждат до предела на човешките възможности, но аз съм убеден, че вие ще побеждавате, защото във вените ви тече кръвта на героите, които неизменно отстояваха България“, посочи в словото си президентът, цитиран от БТА.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук