28.11.2022 | понеделник | 16:47

Румен Радев: В неделя предстои да изберем и да определим какво бъдеще искаме да имаме

Публикувано:

Сподели поста:

В неделя предстои да изберем не просто народни представители, президент и вицепрезидент, но и да определим какво бъдеще искаме да имаме. Това каза президентът Румен Радев, който в навечерието на изборите направи обръщение към народа.

„Да превъзмогнем егоистичните заблуди и спасяването поединично, които са в основата на моралната криза. Затова всеки един глас: на младия и възрастния, на бедния и богатия, на образования и необразования, ще окажат влияние в определянето на общата ни съдба. Нека всеки от нас даде своя свободен, осъзнат и отговорен глас“, призова той.

По думите му мнозина не гласуват, защото се страхуват да не бъдат излъгани.

„Но изборите са тъкмо обратното – възможност да санкционирате лъжата, да санкционирате онези, които бъркат в джоба ви и ограбват бъдещето ви, да посочите хората, които ще дадат моралния облик на властта. Да зададете посоката, в която искате да се развие България. На изборите гражданинът е арбитърът. Възползвайте се от тази възможност“, апелира Радев.

Той подчерта, че колкото повече българи кажат думата си на изборите, толкова по-устойчиви ще бъдат институциите ни. „Толкова по-слаба ще бъде мафията, която разчита на обществената апатия“, добави той.

Държавният глава коментира още, че изборите през април и юли са оставили България без редовно правителство, а пред страната ни стоят неотложни задачи, които изискват законодателни решения.

„Сред тях е и приемането на държавния бюджет, но всеки ден без работещ парламент натрупва проблеми, които следващото Народно събрание трябва да решава, и тези проблеми правят неговата задача още по-предизвикателна. Проблеми, от които вече страдаме и днес“, анализира президентът.

Последните два състава на Народното събрание живяха кратко, не излъчиха мнозинство, но бяха етапи от пътя, който ще ни изведе от кризата. В тях се чуха важни идеи, важни предложения, истини и мнения, които допринесоха за възстановяването на демократичния дебат, добави още държавният глава.

В заключение той отново призова всеки, които милее за България, както тук, така и далече от Родината, да даде своя глас за нейното бъдеще в неделя.

Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
София
облачно
4.1 ° C
4.6 °
3.7 °
74 %
2.6kmh
100 %
пн
4 °
вт
4 °
ср
4 °
чт
4 °
пт
8 °

Прочети още

Задържаха под стража 26 годишен за притежание на 117 гр. марихуана

Районна прокуратура – Търговище привлече млад мъж от областния град към наказателна отговорност за държане без надлежно разрешително...

Двама загинаха при изпълнение на служебен дълг в Перник

При изграждане на канализация в кв.Хумни Дол в гр.Перник четирима от работниците са били затрупани от свличане на...

Началото на 20-ото издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа“

На 29 ноември, вторник, от 12.00 часа във Велико Търново президентът Румен Радев ще обяви началото на 20-ото...

Софийска градска прокуратура се самосезира във връзка с манипулиране на машинния вот

Днес, 28.11.2022 г., Софийска градска прокуратура (СГП) се самосезира по повод публикации в медиите, съдържащи твърдения, че машинният...