fbpx
More

  Румен Радев: В неделя предстои да изберем и да определим какво бъдеще искаме да имаме

  Колкото повече българи кажат думата си, толкова по-устойчиви ще бъдат институциите ни, заяви президентът в обръщение към нацията

  В неделя предстои да изберем не просто народни представители, президент и вицепрезидент, но и да определим какво бъдеще искаме да имаме. Това каза президентът Румен Радев, който в навечерието на изборите направи обръщение към народа.

  „Да превъзмогнем егоистичните заблуди и спасяването поединично, които са в основата на моралната криза. Затова всеки един глас: на младия и възрастния, на бедния и богатия, на образования и необразования, ще окажат влияние в определянето на общата ни съдба. Нека всеки от нас даде своя свободен, осъзнат и отговорен глас“, призова той.

  По думите му мнозина не гласуват, защото се страхуват да не бъдат излъгани.

  „Но изборите са тъкмо обратното – възможност да санкционирате лъжата, да санкционирате онези, които бъркат в джоба ви и ограбват бъдещето ви, да посочите хората, които ще дадат моралния облик на властта. Да зададете посоката, в която искате да се развие България. На изборите гражданинът е арбитърът. Възползвайте се от тази възможност“, апелира Радев.

  Той подчерта, че колкото повече българи кажат думата си на изборите, толкова по-устойчиви ще бъдат институциите ни. „Толкова по-слаба ще бъде мафията, която разчита на обществената апатия“, добави той.

  Държавният глава коментира още, че изборите през април и юли са оставили България без редовно правителство, а пред страната ни стоят неотложни задачи, които изискват законодателни решения.

  „Сред тях е и приемането на държавния бюджет, но всеки ден без работещ парламент натрупва проблеми, които следващото Народно събрание трябва да решава, и тези проблеми правят неговата задача още по-предизвикателна. Проблеми, от които вече страдаме и днес“, анализира президентът.

  Последните два състава на Народното събрание живяха кратко, не излъчиха мнозинство, но бяха етапи от пътя, който ще ни изведе от кризата. В тях се чуха важни идеи, важни предложения, истини и мнения, които допринесоха за възстановяването на демократичния дебат, добави още държавният глава.

  В заключение той отново призова всеки, които милее за България, както тук, така и далече от Родината, да даде своя глас за нейното бъдеще в неделя.