fbpx
18.8 C
София
20 август 2022 | събота | 05:50

Румен Радев удостои с Почетния знак на президента на Република България изпълнителния директор на Американския еврейски комитет Дейвид Харис

Той получава отличието за принос за развитието на приятелските връзки между българския и еврейския народ

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Държавният глава Румен Радев удостои с Почетния знак на президента на Република България изпълнителния директор на Американския еврейски комитет Дейвид Харис.

Той получава отличието като признание за изключителния му принос в развитието на приятелските връзки между българския и еврейския народ и заради укрепването на демократичните ценности, защитата на правата на човека, както и за борбата с антисемитизма и всички форми на дискриминация.

Дейвид Харис е израснал в Ню Йорк в семейство на руски евреи. Започва работа за Американския еврейски комитет през 1979 година. Той е сред основните фигури в ключовото събитие през 80-те години, свързано с натиска върху Съветския съюз да разреши емиграцията на един милион евреи.

- РЕКЛАМА -spot_img
София-Никол Николова
София-Никол Николоваhttp://www.newsone.bg
София-Никол Николова има опит като репортер в информационна агенция. Работила е и в сферата на рекламата. Обучава се в бакалавърска програма “Връзки с общественноста” на СУ „Св. Климент Охридски“. Обича да пътува и се занимава със спортно катерене.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img