fbpx
More

    Румен Радев: Трябва да приобщаваме още от най-ранна детска възраст нашите деца към магията на спорта

    Той отличи участници в инициативата „Спортувай с президента“

    Ако искаме България да се развива като силна и успяваща държава в икономиката, науката, културата, спорта, в свят на остра конкуренция, трябва да създаваме условия да растат здрави, силни, волеви, психически устойчиви и сплотени млади хора. Това заяви президентът Румен Радев на церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2, на която бяха наградени 24 деца от цялата страна, участвали в инициативата „Спортувай с президента“.

    Инициативата бе обявена от държавния глава Румен Радев през 2019 г. и има за цел да насърчава физическата активност на българските деца. В приветствието си по време на церемонията президентът изрази увереност, че инициативата ще продължава да се разраства и да обхваща все повече деца в цялата страна. „Трябва да приобщаваме още от най-ранна детска възраст нашите деца към магията на спорта“, подчерта държавният глава.

    „Искрено се радвам, че в навечерието на Международния ден на детето имам възможност да отлича най-достойните за високи им постижения“, подчерта Радев. По думите му демонстрираните от отличените деца усилия, воля и умения в състезанията, организирани в рамките на инициативата „Спортувай с президента“, са гордост и надежда за бъдещето на България.