fbpx
15.8 C
София
5 юли 2022 | вторник | 05:52

Румен Радев: Ще се разбере къде отиват парите от „Хемус“

Кандидатът за втори мандат от „Дондуков“ 2 даде заявка за нови разкрития

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img

Президентът Румен Радев с остра критика към бившите управляващи от ГЕРБ. Повод за това се оказаха разкритията на МВР за откраднатите пари от изграждането на магистрала „Хемус“.

МВР: 60 млн. лв. за строежа на АМ „Хемус“ са изнесени в сакове и чували | NewsONE

Попитан от граждани къде са отишли парите за изграждането на магистралата, кандидатът за втори мандат от „Дондуков“ 2 даде заявка за нови разкрития.

Снимка: Румен Радев

“В няколко човека, но ще се разбере. Нямат проект, разрешителни, а са раздали милиони на няколко фирми. Това е грабеж. После се чудим защо няма пари за хляб, олио, пенсии. Парите трябва да отиват при хората”, заяви президентът в Харманли.

Снимка: Румен Радев

“60 милиона, откраднати в чували. Дори не мога да си представя как изглежда тази сума – тя е колкото бюджета на община Хасково! Липсата на контрол и схемите съсредоточиха парите на цялата държава в 10 души”, заяви Илияна Йотова и изрази надежда вътрешният министър Бойко Рашков да разплете тази мрежа докрай.

“Опитват се да всеят страх от машините, от манипулации на вота. Не се поддавайте, гласувайте”, призова още Йотова.

Румен Радев коментира и цените на тока. “Цените на тока навсякъде са такива. При нас поне токът е постоянен. Другите плащат на цени, които играят всеки ден на борсата”, каза още президентът. Той подчерта, че с мерките за компенсации, взети от правителството, веднага ще се отрази и ще успокои цените на основни стоки.

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
Сергей Тодоров
Сергей Тодоровhttps://www.newsone.bg
Сергей Тодоров е главен редактор на информационния сайт NewsOne.bg. Работил е като репортер в няколко национални телевизии, както и в печатни , и в онлайн издания. Автор е на редица материали и разследвания. Завършил е „Политология“ в УНСС.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here