fbpx
More

  Румен Радев: Ще коментирам антикризисните мерки като видя тяхното приложение

  По време на изложбата “Образът на Майстора” 

  Президентът Румен Радев заяви, че може да коментира антикризисните мерки едва когато види тяхното приложение. Това той коментира по време на откриване на изложбата “Образът на Майстора” в квадрат 500. 

  Добрите намерения на правителството тепърва трябва да намерят законодателна подкрепа, това заяви президентът Румен Радев пред журналистите и допълни, че ще може да коментира антикризисните мерки едва тогава, когато се види тяхното приложение

  Президентът не пожела да коментира поставените решетките от вътрешната страна на парадния вход на парламента. Той заяви, че си има органи, които отговарят за това.

  По отношение на темата за Северна Македония, държавният глава каза, че навсякъде отстоява българската позиция и тя среща своето разбиране. “Затова е изключително важно да има комуникация с всички лидери от Европейския съюз, но и не само, с нашите стратегически партньори от САЩ и с всички европейски институции, така че да се намери ясно, устойчиво и необратимо решение”. 

  Вицепрезидентът Илияна Йотова коментира проекторезолюцията на Европейския парламент.

  „Най-голямото разочарование е, че днес Европейският парламент не прие едно много важно изменение към тази резолюция. Изменението целеше да защити правата на българите в РС Македония. Най-важната претенция на България липсва в резолюцията днес. Това изменение дори не може да влезе в компромисния текст”, каза Йотова.