fbpx
More

  Румен Радев се срещна с президента на Германия Франк-Валтер Щайнмайер (ВИДЕО)

  Федерална Република Германия е стратегически партньор на страната ни и основен инвеститор в у нас, посочи българският президент

  В двореца “Белвю”   Румен Радев и Франк-Валтер Щайнмайер разговаряха на четири очи. Двамата са обсъдили отношения между двете страни, диверсификацията на енергийните доставки и укрепването на сигурността на Европа в контекста на войната в Украйна, както и европейската перспектива на страните от Западните Балкани.

  По-рано днес Румен Радев се срещна с кмета на Берлин Франциска Гифай и се подписа в “Златната книга” на града. Ден по-рано той проведе и среща с с представители на българската общност в Германия.

  Федерална Република Германия е стратегически партньор на страната ни и основен инвеститор в у нас, посочи българският президент.

  У нас вицепрезидента Илияна Йотова и председателя на Камарата на депутатите на Италианската република Роберто Фико обсъдиха  последиците от войната в Украйна. Двамата категорично осъдиха военната инвазия на Русия и изразиха увереност, че дипломатическите усилия за спиране на военните действия не са изчерпани и е възможно връщането към преговорите за мир.