fbpx
26.8 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 18:08:35
четвъртък | 26.05.2022 | 18:08:35
26.8 C
София

Румен Радев :  Решаването на проблема с доставките на синьо гориво е ангажимент на изпълнителната власт (ВИДЕО)

По думите му правителството трябва да реши откъде ще получаваме природен газ, по какви договори и на каква цена

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Президентът Румен Радев обсъди с испанския премиер Педро Санчес сигурността в Европа, спрените доставки на руски природен газ, както и възможностите за изграждане на съвременни отбранителни способности. Испания разчита на България за доставка на зърнени храни. Радев отбеляза, че Испания е действала превантивно през годините и към момента  няма никаква зависимост към доставките на природен газ от Русия. Испания в момента получава газ от САЩ, от Алжир, от Нигерия , само 6% е руски газ. 

Държавния глава беше категоричен, че решаването на проблема с доставките на синьо гориво за България е ангажимент на изпълнителната власт. Правителството трябва да реши откъде ще получаваме природен газ, по какви договори, на каква цена.

“Когато българското правителство вземе предвид всички тези фактори и постави цената на първи място, тогава трябва да намери и решение. Но е цинично в енергийно най-бедната държава в ЕС, с най-бедното население, да кажеш – ще намерим друг начин, е, разбира се, ще плащаме по-скъпо. Тези, които могат да си позволят да плащат по-скъпо и вземат решенията, трябва да мислят за тези, които не могат да си позволят да плащат по-скъпо.”, допълни държавния глава.

- Реклама -spot_imgspot_img
Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://www.newsone.bg
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук