fbpx
26.8 C
София
19 август 2022 | петък | 14:17

Румен Радев: Основното предизвикателство пред новите министри е свързано със сигурността

Първи приоритет на служебните министри е да не се допусне въвличането на страната във военен конфликт

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Основно предизвикателство на новите министри е свързано със сигурността. Рискът войната да обхване нови територии е реален. Техен първи приоритет трябва да бъде да не се допусне въвличането на страната в конфликта. Да се предотвратят рисковете пред националната сигурност и да се ускори работата по модернизация на военните сили в България. Това каза президентът Румен Радев по време на назначаването на служебния кабинет. 

Президентът беше категоричен, че пряко следствие на войната е глобалната енергийна криза, а служебният кабинет и следващите правителства трябва да се водят от два важни приоритета – сигурност на доставките на газ и цена на енергоносителите. 

“В центъра на вашата дейност трябва да бъдат интересите на обикновения потребител и на българската икономика”, заяви Радев.  

Той даде и друг пример за последиците от войната. Според него продоволствената криза трябва да е важен приоритет пред тях. Да осигурят ясен хоризонт на земеделските производители, продоволствена сигурност на държавата и овладяване на цените.

“Обществото ни очаква да чуе и цялата истина за строежа на АМ “Хемус”, ремонтът на язовирите и други крупни корупционни проекти. Очаква и неотложни действия за гарантиране на безопасно движение по пътищата въпреки нормативния блокаж”, каза още Радев.

Държавният глава допълни, че служебният кабинет трябва да разработи липсващите закони по Плана за възстановяване и устойчивост.

Той обясни, че трябва да се направи последната решителна крачка за членството на България в Шенгенското пространство.

- РЕКЛАМА -spot_img
Петър Копринков
Петър Копринковhttp://www.newsone.bg
Петър Копринков е журналист в информационния сайт NewsONE. Той е студент по Журналистика в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Има опит като стажант в БНР и като автор на материали в спортната секция на bTV.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img