fbpx
16.8 C
София
неделя | 29.05.2022 | 02:14:33
неделя | 29.05.2022 | 02:14:33
16.8 C
София

Румен Радев: Предоставяне на оръжия на Украйна крие риск за сигурността на българите

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Президентът Румен Радев заяви, че като държавен глава няма да допусне България да бъде въвлечена във военния конфликт в Украйна, предаде БНТ. Президентът и кметът на София Йорданка Фандъкова присъстваха на обучение на ученици от две столични училища на Полигона за обучение по защита при бедствия, аварии и кризи към Столичната община в Панчарево.

“Предоставяне на оръжия на воюваща страна крие риск за сигурността на българите. Когато някой предлага такова решение, трябва да има съответно аргументация какво предлага, така че да се минимизира този риск”, каза той.

„Нямаме съвременни самолети, кораби, знаете ли какви боеприпаси чакат утилизация“, каза още той.

“Ние и да искаме няма какво да дадем”, каза президентът.

“Освен военната сигурност едно такова решение въвлича и риск върху икономическата и социална сигурност. Да се твърди в държавата с най-бедното по отношение на енергийна сигурност население, да спрем дори с доставки на енергоносители, за мен е недопустимо”, каза още той.

- Реклама -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук