fbpx
16.7 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 03:57:49
четвъртък | 26.05.2022 | 03:57:49
16.7 C
София

Румен Радев: Правителството трябва да отговори защо само на България и на Полша се спира газът

Президентът попита дали е резервиран достатъчно капацитет за доставки от Гърция

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Правителството трябва да отговори бързо на няколко въпроса – защо само на България и на Полша се спира газът, спира ли се на Австрия и Германия, те как плащат и как гарантират своята енергийна сигурност.

Това каза президентът Румен Радев в отговор на журналистически въпрос по повод полученото вчера  уведомление, че доставките на природен газ от “Газпром Експорт” ще бъдат спрени от днес, 27 април.

Държавният глава каза още, че правителството трябва да отговори и на въпроса резервиран ли е достатъчно капацитет за доставки от Гърция и други страни, защото, по думите му, ако не е резервиран, ние ще видим вече да „загряват“ посредници.

Това означава, че, да, навярно ще намерим алтернативни решения, това ще изисква и време, и средстваи означава много по-високи цени. Оттук нататък – и рискове за доставките, каза Радев.

Това, което става с доставката на газа, ще бъде и истински тест за европейската солидарност, ще помогне  ли и как ЕС на енергийно най-зависимата и енергийно най-бедната държава, каза още Румен Радев.

Президентът отговори на журналистически въпроси, преди да отпътува на посещение в Испания, допълва БТА.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук