„Политическата криза е факт, но за разлика от предишните кризи, тази се разгръща в условията на прогресираща инфлация, на социална, икономическа и продоволствена криза, породени от войната в Украйна. Партиите трябва да намерят възможно най-бързо изход от ситуацията, защото се нуждаем от отговорно и устойчиво управление”.

Това заяви президентът Румен Радев, който откри международния форум “Зелената сделка – иновации, инвестиции и справедлив преход”. Събитието събира на едно място представители на институциите, европейски и български водещи експерти, както и представители на бизнеса и неправителствения сектор.

Преди началото, държавният глава направи коментар за политическата ситуация у нас, предаде БНТ.

„Парламентарно представените партии трябва да намерят възможно най-бързо изход от ситуацията, защото се нуждаем от отговорно и устойчиво управление. Докато партиите търсят формирането на управленско мнозинство, кабинетът трябва да осигури социалните плащания и подкрепата за бизнеса. Да отстои ветото за РСМ в съответствие с рамката, приета на КСНС, и да осигури функционирането на държавата,“ заяви президентът.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here