fbpx
More

  Румен Радев : Парламентът не е тържище (ВИДЕО)

  И двете страни убиват надеждата и доверието на българите в политическата класа

  Държавния глава Румен Радев направи първи коментар след искания вот на недоверие на правителството. По думите му българският парламент се е превърнал в тържище.

  Както всички българи и аз следя с огорчение разпада на това Народно събрание, но партиите трябва да са наясно, че с тези кални борби дискредитират цялата политическа система, че българският парламент не е тържище. Едните пазаруват депутати, а другите се договарят да връщат стария корупционен модел. Но и двете страни убиват надеждата и доверието на българите в политическата класа – убиват го с речта си, с поведението си, с популизма и с братуването между политически противници в името на властта.” заяви президентът Румен Радев.

  “Кабинетът трябва да разсея всякакви подозрения, че може да отстъпи от ветото за Република Северна Македония. Следващата седмица министър-председателят заминава за Брюксел и трябва да отстои националните интереси. Народното събрание и българите трябва да знаят предварително точно каква позиция ще отстоява той и тя не може да се разминава с рамката на КСНС.” допълни държавния глава.  

  Радев беше категоричен, че всяко всяко хитруване или опити за подмяна и за заобикаляне на националната позиция, ще има тежки последствия.