28.11.2022 | понеделник | 03:43

Радев пак се обяви за нова Конституция, ще представи свой проект

Публикувано:

Сподели поста:

Президентът Румен Радев ще представи свой проект за Конституция. Той обяви това на церемонията по заклеване на двамата нови конституционни съдии – проф. Янаки Стоилов и Соня Янкулова

Държавният глава се обяви в подкрепа на индивидуалната конституционна жалба и подчерта, че въвеждането й минава през промени в конституцията и Закона за конституционния съд.

„Сигурен съм, че това ще повиши доверието на българските граждани в Конституцията, в демокрацията, в институциите“, каза той.

Той поздрави всички избиратели и „Продължаваме промяната“ за категоричния успех. Според него новата формация носи шанс и надежда.

„Вярвам, че този път партиите ще надмогнат своите различия в името на нашето бъдеще, ще имаме устойчиво мнозинство, което да излъчи правителство“, заяви той.

Радев обяви още, че битката за укрепване на държавността изобщо не е приключила.

„Партиите на статуквото многократно заявяваха своя стремеж да овладеят и президентската институция.  Това е основната им цел, те не го крият. Никога не са жалили ресурси и няма да ги пожалят тази седмица. За това призовавам всички сънародници, които искат да живеят в една достойна модерна България, излезте и гласувайте, за да направим промяната необратима“, призова държавният глава.  

Той обяви, че ще свика Народно събрание в най-кратки срокове и веднага след като бъдат обнародвани листите на избраните народни представители.

Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
София
снеговалеж
1.2 ° C
2.1 °
0.7 °
93 %
1.5kmh
100 %
пн
3 °
вт
4 °
ср
5 °
чт
5 °
пт
4 °

Прочети още

Информация за състоянието на републиканските пътища към 17:30 ч. на 27.11.2022 г.

МЕТЕОРОЛОГИЧНА ОБСТАНОВКА: Температурите са в интервала от -4 °С до +13 °С. Времето над страната е предимно облачно. Слаб...

Cъвет на президентите на BusinessEurope

Cъвет на президентите на BusinessEurope

Весела Лечева ще участва в Съвета по образование, младеж, култура и спорт в Брюксел

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева и заместник-министър Петър Бучков отпътуваха за Брюксел днес, където утре и...

Литературният феномен „Ордеса“ е вече на български

Разтърсващ и дълбок, романът е посветен на любовта, загубата и паметта Познат на българската публика със своята поезия, забележителният...