fbpx
More

  Радев пак се обяви за нова Конституция, ще представи свой проект

  Той е убеден, че този път ще има стабилно мнозинство

  Президентът Румен Радев ще представи свой проект за Конституция. Той обяви това на церемонията по заклеване на двамата нови конституционни съдии – проф. Янаки Стоилов и Соня Янкулова

  Държавният глава се обяви в подкрепа на индивидуалната конституционна жалба и подчерта, че въвеждането й минава през промени в конституцията и Закона за конституционния съд.

  “Сигурен съм, че това ще повиши доверието на българските граждани в Конституцията, в демокрацията, в институциите”, каза той.

  Той поздрави всички избиратели и “Продължаваме промяната” за категоричния успех. Според него новата формация носи шанс и надежда.

  “Вярвам, че този път партиите ще надмогнат своите различия в името на нашето бъдеще, ще имаме устойчиво мнозинство, което да излъчи правителство“, заяви той.

  Радев обяви още, че битката за укрепване на държавността изобщо не е приключила.

  “Партиите на статуквото многократно заявяваха своя стремеж да овладеят и президентската институция.  Това е основната им цел, те не го крият. Никога не са жалили ресурси и няма да ги пожалят тази седмица. За това призовавам всички сънародници, които искат да живеят в една достойна модерна България, излезте и гласувайте, за да направим промяната необратима“, призова държавният глава.  

  Той обяви, че ще свика Народно събрание в най-кратки срокове и веднага след като бъдат обнародвани листите на избраните народни представители.