fbpx
14.9 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 05:30:09
четвъртък | 26.05.2022 | 05:30:09
14.9 C
София

Румен Радев назначи Габриела Наплатанова-Русева за член на СЕМ

Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Президентът Румен Радев подписа указ за назначаването на Габриела Наплатанова-Русева за член на Съвета за електронни медии от квотата на президента, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Габриела Наплатанова има магистърска степен от Факултета по журналистика и масова комуникация на СУ “Св. Климент Охридски”, където завършва със специалност “Връзки с обществеността”. В същия факултет е хоноруван преподавател в периода 2015-2017 г. Има обучения по програмата IREX на Държавния департамент на САЩ и Европейския център за сигурност “Джордж Маршал”, както и участия в множество медийни програми на американската мисия в НАТО.

През 2019 г. защитава дисертация на тема: “Управление на медийните ефекти и медийните операции по време на въоръжен конфликт” във Военната академия “Г.С. Раковски”, факултет “Национална сигурност”.

Старши репортер в бТВ Медиа Груп, част от редакцията на “Новини и актуални предавания” от самото създаване на телевизията през 2000 г. Отразява теми, свързани с вътрешната и външната политика на България, проблеми в сферата на сигурността и отбраната, въоръжени конфликти на Балканите, Ирак и Афганистан. Автор е на няколко десетки документални проекти на външнополитически и военни теми, свързани с НАТО, киберсигурността, защитата на данните и проблемите на бежанците, припомня БТА.

Носител е на много награди и отличия за журналистическата си работа и документалните си проекти в 25-годишната си телевизионна кариера. Владее английски, ползва френски и руски език. Омъжена е, с две деца. 

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук