fbpx
28.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 19:33:34
петък | 27.05.2022 | 19:33:34
28.8 C
София

Румен Радев: Младите хора трябва да се обучават за адекватна реакция при бедствия, аварии и кризи

Държавният глава присъства на обучението на ученици как се реагира при кризисни ситуации

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Президентът Румен Радев посети Полигона за обучение по защита  при бедствия, аварии и кризи в столичния район Панчарево, който засега е единствен по рода си у нас. Държавният глава присъства на обучението на ученици как се реагира при кризисни ситуации като пожар, земетресение, наводнение и други. Това съобщиха от пресслужбата на президента.

„Това е изключително успешен модел, който държавата трябва да подкрепи много по-силно, така че да се мултиплицира във всички останали общини“, заяви президентът Радев. Той изтъкна и методите за обучение и професионалната подготовка на екипа, който работи там.

„За съжаление, през годините подготовката на младото поколение за действие, в случай на кризи беше доста занемарено, затова стимулационният център тук – с необходимото оборудване, екипировка, действия за оцеляване, е изключително важен“, заяви още президентът Радев при посещението си.

 По думите му подготовката на младите хора им помага да запазят не само своя живот в критична ситуация, но и да знаят как да действат, за да запазят живота и на другите.

По време на посещението на президента бяха връчени грамоти на преминалите обучението ученици. Държавният глава се запозна с дейността на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ на Столична община. Полигонът за обучение по защита  при бедствия, аварии и кризи разполага с общо осем площадки за различни аварийно-спасителни дейности, а от създаването му досега през него са преминали обучение над 4 500 ученици от начални училища.

- Реклама -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук