fbpx
30.8 C
София
4 юли 2022 | понеделник | 18:48

Румен Радев и Жоел Бар обсъдиха отбраната и сигурността

Сред темите бяха и укрепването на Източния фланг на НАТО

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img

Възможностите за задълбочаване на сътрудничество между България и Франция във военно-техническата област и в сферата на отбраната и сигурността обсъдиха президентът Румен Радев и Жоел Бар – генерален представител по въоръженията в Министерство на отбраната на Френската република, който е на посещение у нас. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Сред темите на срещата бяха и аспекти от подготвяната нова стратегическа концепция на НАТО и по-специално укрепването на Източния фланг на Алианса.

Те разгледаха перспективите за коопериране в отбранителната индустрия и възможностите за провеждане на съвместни учения. Обсъдена беше и подкрепата на Франция за гарантиране на въздушния суверенитет на страната ни и потенциалът за двустранни проекти в областта на отбраната.

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
Драгомира Станоева
Драгомира Станоеваhttp://www.newsone.bg
Драгомира Станоев е редактор в NewsONE. Завършила e "Българска филология" в СУ "Св. Климент Охридски". Работила е в няколко онлайн издания като репортер и редактор. Завършила е успешно и журналистически стажове в радио и в една от националните телевизии.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here