fbpx
25.8 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 21:38:39
четвъртък | 26.05.2022 | 21:38:39
25.8 C
София

Румен Радев: Хората, които взимат решение за предоставяне на военна помощ за Украйна, да се съобразят със сигурността на българските граждани (ВИДЕО)

Той настоя също така политическите сили да обяснят на обществото своите аргументи, с които взимат едно или друго решение

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Хората, които взимат решение за предоставяне на военна помощ за Украйна, да се съобразят преди всичко със сигурността на българските граждани. За това апелира президентът Румен Радев, който днес гостува в Аграрния университет в Пловдив. Той настоя също така политическите сили да обяснят на обществото своите аргументи, с които взимат едно или друго решение. Държавният глава призова за разум и отчитане на всички фактори.

Според него милитаристичните настроения и непрекъснатото настояване за предоставяне на оръжие на Украйна идват от хора, които не правят съществени разлики между България и други страни от ЕС. А други пък го правят от невежество без да преценяват какъв е рискът и непознавайки възможностите ни да се защитим.  

“България е много по-близо до този конфликт, имаме реална обща граница по Черно море и за разлика от нашите партньори, имаме огромна историческа диаспора там”, посочи Румен Радев. 

Радев коментира и какво би се случило, ако БСП напусне коалицията заради евентуално решение за предоставяне на оръжие на Украйна. 

“Ръководството на БСП ще намери такава формулировка, в която едновременно да не носи отговорност, ако се прати нещо и заедно с това да остане в коалицията”, смята той.

От думите му стана ясно още, че военните ни заводи имат възможност да ремонтират тежка бойна техника от Украйна, но подчерта, че само някои от необходимите резервни части се произвеждат у нас, докато останалите се внасят от други страни.

Той каза също така, че Европа трябва да излезе с общо решение за кризата с газа и коментира, че дори вече е закъсняла, тъй като Русия отдавна е предупреждавала за това, което може да се случи. Президентът подчерта, че в никакъв случай не оправдава решението на Русия за спиране на доставките, защото това е грубо нарушение на нашия договор. 

- Реклама -spot_imgspot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук