fbpx
17.7 C
София
13 август 2022 | събота | 06:08

Румен Радев: Гласувах за свобода, законност и справедливост

Първият и най-важен приоритет е да се състави правителство, което да има устойчива подкрепа от българския парламент, каза държавният глава

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Гласувах за свобода, законност и справедливост. Това са ценностите, които изповядвам. С тях получих доверието на българите, тях отстоявам и с тях се явявам на тези избори.

“Залогът на тези избори е огромен и ще определи дали ще продължат започнатите процеси по оздравяване на държавността или задкулисието ще получи отново институционална власт”, каза той и призова всички, независимо къде се намират, да гласуват.

Държавният глава заяви, че първият и най-важен приоритет е да се състави правителство, което да има устойчива подкрепа от българския парламент.

Той коментира и решението на Централната избирателна комисия да се броят всички контролни разписки.

“Който се страхува, че не може да спечели изборите, търси да ги опорочи. За това е много важно всички да гласуваме, за да неутрализираме тези опити да ни върнат в миналото”, заяви той.

Държавният глава коментира и въпроса с Македония.

“Ясно заявих българската позиция. Ключът към началото на преговорите на РСМ за членство в ЕС е в спазването на правата на македонските българи, в изкореняването на езика на омразата, в прекратяване на системната дебългаризация, в прекратяването на опитите за системно унищожаване и фалшифициране на хилядолетното българско културно историческо наследство. Началото на преговорите няма да зависи от следващото ново правителство и нов парламент, а най-вече от РСМ, която трябва да предприеме съответните действия“, убеден е Радев.

- РЕКЛАМА -spot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img