8.12.2022 | четвъртък | 01:46

Румен Радев: Гласувах за свобода, законност и справедливост

Публикувано:

Сподели поста:

Гласувах за свобода, законност и справедливост. Това са ценностите, които изповядвам. С тях получих доверието на българите, тях отстоявам и с тях се явявам на тези избори.

„Залогът на тези избори е огромен и ще определи дали ще продължат започнатите процеси по оздравяване на държавността или задкулисието ще получи отново институционална власт“, каза той и призова всички, независимо къде се намират, да гласуват.

Държавният глава заяви, че първият и най-важен приоритет е да се състави правителство, което да има устойчива подкрепа от българския парламент.

Той коментира и решението на Централната избирателна комисия да се броят всички контролни разписки.

„Който се страхува, че не може да спечели изборите, търси да ги опорочи. За това е много важно всички да гласуваме, за да неутрализираме тези опити да ни върнат в миналото“, заяви той.

Държавният глава коментира и въпроса с Македония.

„Ясно заявих българската позиция. Ключът към началото на преговорите на РСМ за членство в ЕС е в спазването на правата на македонските българи, в изкореняването на езика на омразата, в прекратяване на системната дебългаризация, в прекратяването на опитите за системно унищожаване и фалшифициране на хилядолетното българско културно историческо наследство. Началото на преговорите няма да зависи от следващото ново правителство и нов парламент, а най-вече от РСМ, която трябва да предприеме съответните действия“, убеден е Радев.

Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
София
ясно небе
2.4 ° C
2.9 °
1.8 °
96 %
0kmh
9 %
чт
10 °
пт
11 °
сб
14 °
нд
11 °
пн
10 °

Прочети още

Победители в конкурса „Иновативно предприятие на годината 2022″

Победители в конкурса „Иновативно предприятие на годината 2022"

Румен Радев проведе телефонен разговор с председателя на ЕЦБ Кристин Лагард

Румен Радев проведе телефонен разговор с председателя на ЕЦБ Кристин Лагард

Иван Шишков: До няколко дни ще са готови допълнителни указания към общините за прилагане на индексацията на договорите в строителството

Иван Шишков: До няколко дни ще са готови допълнителни указания към общините за прилагане на индексацията на договорите в строителството

ЕК ще представлява България при оспорване на фактура за допълнителни разходи по предварително споразумение за закупуване, производство, закупуване и доставка на ваксина срещу COVID-19...

ЕК ще представлява България при оспорване на фактура за допълнителни разходи по предварително споразумение за закупуване, производство, закупуване и доставка на ваксина срещу COVID-19 в ЕС