fbpx
26.8 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 18:00:53
четвъртък | 26.05.2022 | 18:00:53
26.8 C
София

Румен Радев: Г-жа Нинова се опитва да избяга от подписа си под разрешителните за износ на оръжия

Най-малкото в момента имаме полза от нови избори, категоричен е президентът

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Днес е ден на почит към малкото останали ветерани от Втората световна война. Към всички хиляди българи, взели участие в тази война и хилядите жертви, допринесли с живота си за Обединена Европа, в която живеем днес. Това заяви президентът Румен Радев, след като по-рано днес поднесе венци пред паметника на Незнайния воин.

Най-малкото в момента имаме полза от нови избори, категоричен е Радев, предаде БНТ.

Българите са изморени от избори. Това е крайна мярка, но над всичко трябва да се наложи българският интерес.

Президентът коментира и кризата със спрените доставки на газ.

Трябва да търсим решения, които да бъдат в наш интерес. За разлика от много други държави, нашата зависимост от руския газ и петрол, за съжаление не успяхме да постигнем диверсификация и нашата зависимост е голяма. Българите са най-бедните в ЕС и енергийно най-бедните. Борбата е да не допуснем драстично увеличаване в цените на доставките. Напротив – борбата е по възможност те да се запазят същите.

Рисковете са една чудовищна инфлация, на която хиляди предприятия няма да издържат. Тежка икономическа и социална криза със солидни последствия, допълни той.

Твърденията на г-жа Нинова са некоректни и лесно проверими. Явно г-жа Нинова се опитва да избяга от подписа си под разрешителните за износ на оръжия за трети страни, които тя знае много добре, че стигат до Украйна. Тук не става въпрос за договори. Това са частни фирми. Но важен е подписът в комисията, която тя председателства, с който подпис се разрешава износът, заяви Радев в отговор на журналистически въпрос по повод интервю на вицепремиера и председател на БСП Корнелия Нинова.

Очаквам правителството да има много ясна представа как живеят българите, допълни президентът.

В отговор на журналистически въпрос за коментар на думи на външния министър на Северна Македония Буяр Османи, президентът заяви, че според него е крайно неуместно и нездравословно да се говори за България. Натискът беше още по-голям миналата година. Аз и служебното правителство удържахме два поредни съвета за разширяване, подчерта Радев.

И аз, и служебното правителство показахме и обяснихме много добре позициите на България, така че те трябва да се възприемат. Тук става въпрос за права на човека, език на омразата… Това са неща, несъвместими с европейските принципи и ценности, категоричен е президентът.

Очаквам правителството да осъзнава и да отстоява българския интерес, категоричен е Радев.

- Реклама -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук