3.6 C
София
понеделник | 06.12.2021 | 01:03:28
3.6 C
София
понеделник | 06.12.2021 | 01:03:28

Румен Радев: БСП няма да бъде гонена от “Позитано” 20 заради неплатен наем

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

БСП няма да бъде гонена от централата на партията на ул. “Позитано” 20 заради появилите се информации за неплатен наем. Това изпратиха от пресслужбата на държавния глава.
“Във връзка с поредната дезинформация, тиражирана в медиите, прессекретариатът на президентската институция уточнява, че твърденията, че БСП ще бъде изгонена от партийната централа са целенасочена манипулация и част от предизборната кампания”, уточниха от “Дондуков” 2.

Вчера в медиите се появи информация, че БСП може да бъде изгонена от централата на партията на ул. “Позитано” 20, тъй като не е плащан наем в размер на 280 хиляди лева.
Според информацията, от областната администрация са изпратили преписка до Софийския районен съд, по която е образувано заповедно производство. Съдът не е длъжен да информира длъжника и така в БСП не са били уведомени, че е имало дело и е бил издаден изпълнителен лист.


Изпълнителният лист е отишъл в областната управа и там трябва да решат дали да го дадат за изпълнение на публичен изпълнител или на ЧСИ, пише още в тиражираните публикации.
Съобщава се още, че от БСП все още не са обжалвали, защото към момента изпълнителният лист не е дошъл при тях.
Появилата се информация предизвика от БСП да поискат оставката на областния управител на София.

БСП поска оставката на областния управител на София-област | NewsONE

“През 2019 г. НС прие поправки в Закона за политическите партии, съгласно които парламентарно представените партии и тези преминали бариера от 1% на избори се освобождават от заплащане на наем за помещенията, които ползват. (не коментираме дали този закон е добър или лош, той трябва да се спазва)”, пише в позиция на партията.

снимка: БСП

Преди повече от седмица министърът на културата от служебното правителство Велислав Минеков призова ГЕРБ да напуснат партийната си централа.
“Преди години партия ГЕРБ е превзела със сила два етажа от НДК. На мен не ми е безразлично, защото НДК е към Министерството на културата. Тогавашният областен управител Данаил Кирилов прави така, че обявява двата етажа като отпаднала полза и ги дарява на партията. Това е като дарение”, заяви Минеков пред bTV.

„Те остават под управата на областния, но от там няма нито лев наем. Тези два етажа възнамерявам да ги върна на НДК обратно, тъй като те и без това съсипаха НДК за тези две години. Унищожиха го, дълговете са невъзможни. Не знам следващият борд как ще се спасява. Ще помоля ГЕРБ учтиво другаде да си намерят имот. Тези два етажа са на НДК. Иначе може би ще трябва да направим един партиен център в НДК. Ще помоля настойчиво ГЕРБ да напуснат“, заяви още служебният министър на културата.
Той уточни, че това не е предизборна атака и допълни, че желае да получи дължимата сума за наем.

На снимката: Велислав Минеков, служебен министър на културата

От ГЕРБ категорично отхвърлиха твърденията на служебния министър и го обвиниха в лъжа.
„Мястото е собственост на държавата и е предоставено на ПП ГЕРБ в изпълнение на чл. 31 от Закона за политическите партии. Служебният министър лъже. ГЕРБ е заплащала наем за ползваните два етажа от 2007 до 2010 г. на НДК по сключен договор“, уточнха тогава от партията.
От партията обясниха, че От 2010 до 2021 г. ГЕРБ заплаща наем за етажите на Областна управа София-град по сключен договор. В съответствие с промените в Закона за държавната собственост, Правилника за прилагане на Закона за държавната собственост и на основание Закона за политическите партии, от февруари 2021 г. всички парламентарно-представени партии не дължат наем за предоставените им от държавата помещения за извършване на политическа дейност, обясняват още от ГЕРБ.
Тогава от ГЕРБ упрекнаха президента Румен Радев в опит за репресия.

На снимката: Бойко Борисов, лидер на ГЕРБ

„Само да напомня на Минеков, че има текст от закона за политическите партии и ние го спазваме. И да спре да лъже, ако искат с Рашков да дойдат и да изгонят хората от офисите, ние също ще запознаем Брюксел и ЛИБЕ с безобразията на един служебен кабинет, който би трябвало само да организира избори. Радев праща бухалката си Рашков, Радев праща Минеков”, изрази мнението си и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

- Реклама -spot_imgspot_img
Сергей Тодоровhttps://www.newsone.bg
Сергей Тодоров е главен редактор на информационния сайт NewsOne.bg. Работил е като репортер в няколко национални телевизии, както и в печатни , и в онлайн издания. Автор е на редица материали и разследвания. Завършил е „Политология“ в УНСС.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук