fbpx
16.7 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 04:09:28
четвъртък | 26.05.2022 | 04:09:28
16.7 C
София

Румен Радев: България казва безусловно „да“ на Албания за начало на преговорите с ЕС

Двамата президенти осъждат братоубийствената война в Украйна, и призовават за независимо международно разследване на зверствата в Буча

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

България казва безусловно „да“ за начало на преговорите на Албания за членство в ЕС. Това заяви президентът Румен Радев след срещата с албанския му колега Илир Мета, който е на двудневна визита у нас. 

Радев отбеляза, че България и Албания споделят обща визия за бъдещето на региона като съюзници и партньори, посочва БТА. 

България и Албания не са просто съюзници, ние сме партньори, приятели. Значим принос за това има и значителното българско малцинство в Република Албания, каза още президентът Радев.

Нашите страни споделят обща визия за бъдещето на нашия регион, на принципа на добросъседство, на следване на принципите на Европейския съюз и НАТО, допълва БНТ.

Държавният глава отчете като положителен факта, че вече има директна самолетна връзка между София и Тирана.

Важна част от нашия диалог беше укрепването на сигурността в региона, приветствам готовността на Албания да се включи в многонационалната бойна група. Очакваме в най-скоро време взводът да пристигне в България и да бъде пълно интегриран в тази бойна група.

Двамата президенти осъждат братоубийствената война в Украйна, както и призовават за независимо международно разследване на зверствата в Буча.

Разгледахме и стратегическия проект “Коридор номер 8”. На лице е забавяне, но това, което започнахме – подписаният меморандум между България, Северна Македония и Албания за разглеждането на този проект в единство е ключов. Кризата показа, че този проект е важен за сигурността, заяви Румен Радев.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук