fbpx
16.2 C
София
неделя | 29.05.2022 | 02:17:02
неделя | 29.05.2022 | 02:17:02
16.2 C
София

Румен Радев: България има потенциал да развие още по-успешно технологии с висока добавена стойност

Президентът посети и винарско имение в село Брестник

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Ако България иска да бъде конкурентоспособна в динамична и сложна международна среда, тя трябва на държавно ниво да стимулира и инвестира в експортноориентирани технологии с висока добавена стойност. Това заяви президентът Румен Радев на срещата си днес с ръководството на родна компания.

Българската компания се занимава с иновативни дейности, сред които производство и програмиране на роботи и дизайн и производство на електрически камион. Предприятието има 579 работници в цял свят, работи в Европа, Азия и САЩ и има над 130 клиенти, за които доставя най-различни компоненти, сред които най-голям дял заемат решенията за автоматизация за производители на специализирано оборудване.

Държавният глава приветства напредъка на българската компания и обсъди с нейното ръководството потенциала за надграждане и развитие. Румен Радев отбеляза добрия пример на ръководството на предприятието да се развива, като инвестира в младите хора. Обща бе позицията, че у нас има хора с потенциал, чиито знания и опит могат да допринесат за възвръщането на позициите на България в сферата на роботиката, роботопроизводството и високите технологии.

По-рано през деня президентът посети и винарско имение в село Брестник. Там Румен Радев разговаря с българските винопроизводители от компанията и се запозна с процеса на производство и иновативните методи, които съчетават френски и български технологии за подобряване на качеството на българските вина. Обсъдени бяха възможностите за развитие на отрасъла и утвърждаване на българските вина на международните пазари.

- Реклама -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук