fbpx
30.8 C
София
4 юли 2022 | понеделник | 19:15

Румен Радев : Аз не съм с никого, аз съм за принципа (ВИДЕО)

Радев уточни, че не може да приеме открити призиви към политическо номадство

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img

Изборите са крайният вариант , заяви президентът Румен Радев, който участва в срещата на върха на инициативата “Три морета” в Рига. По думите му ако продължава блокажът на институциите и на работата на парламента, изборите са крайният, екстремен вариант.

Радев уточни, че не може да приеме открити призиви към политическо номадство в българския парламент , защото така се изкривява вота на хората. “Очаквам всяка партия да води своята отговорна политика, така че да привлича членове и да задържа своите членове със своята политика, а не с призиви да напускат други партии, за да се присъединяват”, допълни държавният глава.

По думите му въпросът не е в служебния кабинет. Въпросът е парламентарно представените партии да проявят отговорност. Дебатите и самият вот да бъдат насочени към решаването на интересите на хората”, допълни Радев .

Държавния глава уточни, че предложенията на френското председателство за РСМ са най-добрите до момента, не просто за България. Те са най-справедливите, заяви още президентът.

Според Радев , МС трябва да актуализира националната рамкова позиция, като отрази предложението на френското председателство и едва тогава да я изпрати в парламента и той да я одобри. Това е пътят, друго води до блокаж и невъзможност да се вземе решение.

Междувременно стана ясно, че инвестиционният фонд на инициативата “Три морета” е направил своята първа, голяма пряка инвестиция в България придобивайки значителен дял от пристанище “Бургас”, като така се насърчава икономическото развитие на целия регион.

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://www.newsone.bg
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here