fbpx
11.3 C
София
петък | 20.05.2022 | 00:15:26
петък | 20.05.2022 | 00:15:26
11.3 C
София

Румънският президент подкрепи Джо Байдън за разполагане на повече сили на НАТО в страната

Москва настоява за споразумение и забрана на разширяването на Алианса в Източна Европа

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Румънският президент Клаус Йоханис подкрепи готовността на американския му колега Джо Байдън за засилване на американското военно присъствие в Румъния на Източния фланг на НАТО, “ако ситуацията на сигурността се влоши”, съобщава АП.

„Приветствам изявлението на президента Джон Байдън за засилване на американското военно присъствие в Румъния на Източния фланг, ако ситуацията на сигурността допълнително се влоши“, заяви Йоханис. Джон Байдън обяви на пресконференция, че американското военно присъствие в Полша и Румъния ще бъде засилено.

Йоханис приветства в Туитър и изразената от френския президент Еманюел Макрон готовност за бъдещо разполагане на военни в подкрепа на силите на НАТО на румънска територия.

Русия разположи военна техника и десетки хиляди военни близо до границата с Украйна, засилвайки опасенията от инвазия. Кремъл отрича да планира инвазия и настоява, че деескалация на напрежението може да се постигне само с гаранции за руската сигурност, отбелязва Франс прес. Москва настоява за споразумение, което да забрани разширяването на НАТО и да включва отказ на американците и техните съюзници от организиране на военни учения и разполагане на войски в Източна Европа.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук