fbpx
28.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 19:29:51
петък | 27.05.2022 | 19:29:51
28.8 C
София

РСМ с ново правителство

Първата среща на новоизбрания премиер ще бъде с Кирил Петков във вторник

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Новото правителство на Република Северна Македония встъпва в длъжност. Кабинетът на премиера Димитър Ковачевски беше избран с 62 гласа “за” и 46 “против”. В него има един член повече от предишния – министър без портфейл, който ще отговаря за диаспората.

Новото правителство има 21 министри – 12 от СДСМ и коалицията около него, шест от Демократичния съюз за интеграция и трима министри от Алтернатива – втората албанска формация, която се включи в управляващата коалиция.

Ковачевски ще има четирима заместници – първи вицепремиер и министър на политическата система и междуобщностните отношения, вицепремиер по борба с корупцията и престъпността, зам.-министър-председател по европейските въпроси и заместник министър-председател по икономическите въпроси.

Първата среща на новия премиер ще бъде утре с българския министър-председател Кирил Петков, който ще посети Скопие.

Дни преди срещата им, Ковачевски каза пред парламента, че диалогът с България ще се активизира, но идентичността и езикът на македонския народ не подлежат на преговори.

- Реклама -spot_imgspot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук