fbpx
20 C
София
14 август 2022 | неделя | 20:42

Корабът “Рожен” пътува с украинска царевица към Великобритания

На преминаване през турските проливи на борда му ще бъде проведена инспекция от комиси

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Българският кораб “Рожен”, натоварен с украинска царевица, потегли от пристанището в Черноморск към Великобритания. Това потвърдиха от Параходство БМФ.

В момента “Рожен” се намира пред Одеса, където е сборен пункт за няколко кораба, които като керван ще бъдат изведени безопасно от рисковите води.

В 6.10 плавателният ни съд е напуснал пристанището на Черноморск. На преминаване през турските проливи на борда му ще бъде проведена инспекция от комисия.

Екипажът на “Рожен” се състои от 11 души – петима българи и шестима украинци. Очаква се той да бъде допълнен на Босфора.

“Рожен” влезе в пристанище Черноморск на 21 февруари и оттогава е блокиран там, а едва през април Параходство БМФ успя да смени екипажа.

- РЕКЛАМА -spot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img