fbpx
18.2 C
София
сряда | 25.05.2022 | 00:26:51
сряда | 25.05.2022 | 00:26:51
18.2 C
София

Рота на Британската армия пристигна в България, за да тренира и работи с българските военни

Тя ще тренира и работи съвместно с българските военни, както и други съюзници от НАТО с цел повишаване на оперативната съвместимост и споделяне на умения между нашите държави

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Рота от състава на Ирландския кралски полк на Британската армия пристигна днес в България, за да тренира и работи съвместно с българските военни, както и други съюзници от НАТО с цел повишаване на оперативната съвместимост и споделяне на умения между нашите държави. Това съобщават от Британското посолство в София. 

Обединеното кралство подкрепя усилията на България да усили отбраната си в контекста на руското нападение над Украйна, се казва в съобщението. Като близък съюзник на България, Обединеното Кралство се ангажира с нейната сигурност. Присъствието на приблизително 120 британски военнослужещи ще продължи през идните месеци, като през това време войските на Обединеното кралство ще работят заедно с 2-ра ескадрила на 2-ри Кавалерийски полк на американската армия и 42-ри механизиран батальон от Сухопътните войски на България.

Историята на Кралския ирландски полк датира от 1688 г. , а предшестващите го полкове са участвали в битката при Ватерло, битката при Сома и десанта в Нормандия. България е важен партньор в сферата на отбраната за Обединеното кралство и ключов съюзник в НАТО, се казва в съобщението. Двете държави вече работят заедно в редица значими области. Военното сътрудничество бе засилено след подписването на декларацията за двустранно сътрудничество между министерствата на отбраната на Обединеното кралство и Република България през 2018 г.

В момента Кралските военновъздушни сили на Обединеното кралство извършват въздушни патрули над България за НАТО. Настоящото развръщане е част от продължаващия ангажимент на Обединеното кралство за развиване и укрепване на колективната отбрана и сигурност, допълва БТА.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук