27.01.2023 | петък | 14:20

Росен Плевнелиев: Президентът Радев тласка България към казахските степи

Публикувано:

Сподели поста:

С действията си Румен Радев тласка България към казахските степи. Това заяви президентът Росен Плевнелиев в периода от 2012 г. до 2017 г. пред БНТ. Той визира действията на Румен Радев по отношение на коментара му за Крим.

„Аз мисля, че с действията си президентът Радев показа и доказа, че той бута България към казахските степи – на изток“, заяви Росен Плевнелиев.

„Ако ние искаме да има мир за нашите деца, нима не съзнаваме, че мирът трябва да се спазва от всички, включително от най-силните“, категоричен е той.

Росен Плевнелиев заяви, че очевидно президентът Радев има качества, които народът е преценил, че са важни, но от друга страна е имало и план през всички тези месеци на служебното правителство – как да се направи така, че да се спечели политическата битка.

„Ако президентът е спойката на новото правителство, тогава имаме задкулисие“, заяви Плевнелиев. Той коментира, че ако Кирил Петков стане министър-председател, той трябва да отстоява своята независимост. „Мисля, че има някакво сходство и с министър-председателя Станишев, защото ако си спомняте, тогава силният президент Първанов практически подкрепи един млад социалист, лидер като Сергей Станишев, който изведнъж пое ръководството на партията и стана министър-председател“, коментира Росен Плевнелиев.

Той коментира и празненствата на „Дондуков“ 2.

„Хорото на тези, които танцуваха в изборната нощ, не беше обмислено и не биваше да се случва, най-малкото защото в същата нощ имаше над 200 починали от ковид. Най-ниската възможна избирателна активност не е предпоставка който и да било да си мисли, че е победител и е предпоставка за смиреност и за работа в полза на хората“, категоричен е Плевнелиев.

Той коментира, че мандатът на Румен Радев е изпразнен от съдържание и той е единственият държавен глава, който не е дал отчет пред обществото в края на своя 5-годишен период.

Новините от България

Следете новините от всяка община в България в национална информационна медия "България1".

meteoONE

София
облачно
0.3 ° C
0.7 °
-0.2 °
88 %
2.6kmh
100 %
пт
1 °
сб
1 °
нд
1 °
пн
1 °
вт
2 °
Сергей Тодоров
Сергей Тодоровhttps://www.newsone.bg
Сергей Тодоров е главен редактор на информационния сайт NewsOne.bg. Работил е като репортер в няколко национални телевизии, както и в печатни , и в онлайн издания. Автор е на редица материали и разследвания. Завършил е „Политология“ в УНСС.
София
облачно
0.3 ° C
0.7 °
-0.2 °
88 %
2.6kmh
100 %
пт
1 °
сб
1 °
нд
1 °
пн
1 °
вт
2 °

Прочети още

Борис Гребеншчиков в специално интервю на Бойко Василев в “Панорама” по БНТ

Тази вечер от 21:00 ч. по БНТ 1 в предаването "Панорама" гледайте специалното интервю на Бойко Василев с Борис Гребеншчиков...

„Петя на моята Петя“ в HBO Max

Филмът става част от селекцията на стрийминг платформата с български филми у нас и ще е наличен и...

Приложение BNT NEWS на БНТ е с нова, усъвършенствана версия

През 2023 г. Българската национална телевизия продължава успешната реализация на своята стратегия за развитие, в която дигитализацията е...

Разследване за незаконна банкова дейност

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Видин се води разследване за извършени престъпления по чл. 321, ал.3, вр....