fbpx
More

  Рогозин заплаши България с ядрени ракети

  Русия и Сърбия трябва да подготвят съвместен отговор е поискал зам.-председателят на Съвета на федерацията – горната камара на руския парламент, Константин Косачов

  Шефът на “Роскосмос” Дмитрий Рогозин намекна на България за руските ядрени ракети. Това стана в пост в социалната мрежа Туитър.

  “Какво е доброто в “Сармат” ли? Тя няма да иска разрешение за прелитане от страхливите българи, отмъстителните румънци и черногорците, които предадоха общата ни история. Нито пък от всякаквите там шведи.” 

  Това написа Рогозин, като постът е по повод отказа на България, Северна Македония и Черна гора да пропуснат самолета на Сергей Лавров, който днес и утре трябваше да посети Сърбия.

  Русия и Сърбия трябва да подготвят съвместен отговор е поискал зам.-председателят на Съвета на федерацията – горната камара на руския парламент, Константин Косачов.

  Междувременно от Белград потвърдиха, че визитата на Лавров е отменена.

  Когато тази новина излезе наяве, няколко протестиращи се събраха пред официалната резиденция на Вучич в знак на протест срещу планираното посещение на Лавров, като похвалиха съседите за реакцията.