fbpx
18.6 C
София
14 август 2022 | неделя | 22:35

Родители поискаха съдът да отмени заповедта за онлайн обучението на учениците

Според тях заповедта е издадена в нарушение

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Група майки внесоха жалба в Административния съд и оспориха заповедта на министъра на образованието и науката проф. Николай Денков, с която той принуди всички ученици да преминат в дистанционна форма на обучение, съобщава БНТ.

Според тях заповедта е издадена без да бъде съобразена със заболеваемостта в учебното заведение и без възрастово разграничение между начален, гимназиален и прогимназиален етап.

В жалбата се казва, че заповедта е издадена в нарушение на изискванията по чл.59, ал.2 от АПК при съществено нарушение на административно-производствените правила, несъответна е на целта на Закона за училищното и предучилищното образование, въз основа на който е издадена, и се намира в грубо противоречие с разпоредби на Конституцията на Република България.

Затова те искат Административният съд да обяви нищожността или да отмени Заповедта на Министъра на образованието и науката от 20 октомври.

- РЕКЛАМА -spot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img