fbpx
20.3 C
София
13 август 2022 | събота | 17:26

Риши Сунак: Китай е най-голямата заплаха за Великобритания

Фаворитът за премиер на Великобритания обяви, че ако стане министър-председател, ще забрани китайските институти "Конфуций" на острова

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

“Китай е най-голямата заплаха за Великобритания в дългосрочен план”. Това заяви кандидатът за британски премиер Риши Сунак, предаде ДПА.

С направеното изявление Риши Сунак даде заявка, че ако той стане премиер, Великобритания ще възприеме доста по-твърда линия по отношение на Китай.

Не на последно място Сунак обеща, че ако дойде на власт, ще закрие китайските институти “Конфуций” във Великобритания.

В институтите “Конфуций”, които се финансират от китайското правителство, се изучава китайски език и култура, но критиците им твърдят, че те са проводник на китайска пропаганда, отбелязват ДПА.

Подобна политика през последните месеци провежда и съперницата на Сунак за лидерската позиция в Консервативната партия и за премиерската длъжност Лиз Тръс. Тя също възприе по-твърд подход спрямо Китай в ролята си на външен министър.

- РЕКЛАМА -spot_img
Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://www.newsone.bg
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img